Saturday, January 1, 2011

The Weather is Cold

Yeah. A month aku terperangkap dengan hidung tersumbat. Crapp. Bekalan ubat 6 bulan, sudah kehabisan sebulan lepas. Hasilnya, nak bernafas pun ya Allah, sukar.

Well, January the first has just begun and my friends in FB list, mostly wishing each other the brightest new year. And me? There's no significant to celebrate just for what? 2010 was no longer here? So what 2011 promises me?

It just a number and my life, still here like this. But I believe the mysterious tomorrow make it more interesting to hold a life a day longer, and it keeps like that; a day and a day and a day and a day until my very last breath. 

The colder weather betul betul paksa aku pakai kipas speed nombor 1 je. Memang menarik sebab tak pernah pernah dalam hidup aku pakai kipas speed ni. Kalau boleh nak tercabut bumbung tu lagi bagus.

Well, benda yang baik pasti akan berlaku untuk orang orang yang sabar. Kalau kau tanya aku aku, aku bukan dalam kategori tu sangat. Aku adalah manusia paling sangat sikit jumlah kesabarannya. Aku, kalau dalam keluarga, manusia yang sangat sangat tipis nilai tidak marah. Sampaikan, satu saat aku duduk dalam selimut diam diam tanya diri kenapa susah sangat untuk tidak marah.

Aku terus teringatkan post dari manusia pernah aku admire kerana responsibility dia berkenaan The Second Child Syndrome.

Somehow, aku mahu iyakan aja.

Namun, terbayar juga selepas turun naik turun naik berair mata. Desa luluskan juga permohonan aku untuk memiliki bilik berseorangan ini.

Buruk baiknya pasti ada, tapi aku rasa selesa begini. Setiap pagi untuk dua hari ini, aku bangun dengan hidung yang sangat tidak selesa. Kepala berat, sambil hati berharap cepatlah cermin mata tiba ke pejabat desa dengan awal. Berat kepala buat aku nak lying down diam diam dalam cormforter yang hachummmm. Oh, bila nak hantar dobi entah.

Sungguh tak produktif.

Aku tak sabar untuk mula mewarna dengan cuaca sesejuk ini namun berhibernasi lebih bagus aku kira!

Selamat tahun baru semua! 
(Mesti cakap macam ni kan kalau satu januari dah masuk?)

1 comment:

armouris said...

info tentang hidung tersumbat di SIHAT SELALU - Hidung Tersumbat