Monday, May 3, 2010

Atas dan Bawah

Aku hanya selalu berada di bawah. Jarang benar aku berada di atas. Eh. Tipu. Memang tak pernah! Apa eh perasaan jadi orang busy sampai nak-cakap-dengan-aku-sila-buat-appointment?

Aku selalu wonder orang sibuk sangat ni dia punya perasaan macam mana eh bila tengok kartun? Eh, dia ada masa ke nak tengok kartun? Nak minum air pun kena catu masa, apatah lagi nak berfoya-foya.

Kalau jadi orang besar-besar, seronok dia bila ada majlis dapat duduk kerusi VIP. Kalau ada makan makan, semua orang serve. Kalau kena rasmi, akan diteman sampai atas pentas. Itu belum kira rasa comel atas stage bila gimik bermula.

Tapi, aku fikir juga, kalau selalu dijemput yang kalau kau tolak adalah satu kesedihan bagi orang lain, maka macam wajib dipenuhilah kan? Aku tak tahu kenapa aku terfikir ni, tapi inilah yang aku fikir bila jadi orang sibuk; keluarga macam mana eh?





Pesanan Besar: Sibuk tak apa. Jangan sibuk sangat sampai nak solat pun, eh! Nanti! I busy!

3 comments:

tomoko said...

ok..i got ur point!

lunar wolf said...

..tak mau jd org 'besar'!!..cukup r saiz sekarang~..nanti tak leh men hoki dah~ahahaha

INFINITY said...

Tomoko: Good for you!

Lunar: Aku dah agak dah hang tu. Tak faham bahasa yang daaallaaaaam. :P