Thursday, February 10, 2011

Di Tengah Tengah Minggu Stress

Ketika menghadapi minggu yang mencabar, bukan aku sahaja. Ini termasuk rakan-rakan PPSK final year yang lain especially my Atik, Aimi, Pah, Yuni, Haida and those yang aku tak nampak jiwa kacau lagi. Huu.

At first, memang berjanji dengan my best working partner, Syafiq sejak tahun lepas untuk bertanding khat MPI (FesKI) tahun ni. So bila Syafiq kata tengoklah, aku pun tak berapa beria nak masuk. Dah janji, kalau Syafiq masuk, baru aku masuk. Disebabkan balik lewat midterm nak nak bila tak ada kerja buat, terus rasa eh nak masuklah. 

Actually, dah tarikh tutup pun sebenarnya. Tapi, pengelola pertandingan kata boleh, dan dan tu buat and hantar. Memang kerja last minit. Pulak tu tengok pen dah rosak. Semua saiz pen khat rosak. Ergh! Nasib Aimi  ada marker pen (oh tak pulang lagi). Marker pen ya! Marker pen yang berbentuk serong 45 darjah tu!

Maka inilah hasilnya. Tengok kertas kosong sangat, jadilah pokok malas warna-cincai-boncai. 




Disebabkan tak ada kerja lagi, terus rajin pandang laptop nak mengarang bagai. Macam biasa, mengarang tengah jalan lepas tu malas. Lepas dapat cerita lain, mengarang lagi. Sampai sudah tak habis cerita. Maka, hantar karya yang pernah buat untuk blog Rakan Masjid tentang cerita ini.

Ingatnya nak hantar beberapa karya yang lain, tapi.. jiwaaaaaaaaaaaaaaaaaang benar. Jatuh maruah aku nanti. Hehhehehe.

Oh, remember THE BIGS

Pah (aka Mai) kata, dalam minggu hectic macam ni, mesti benda tak disangka sangka berlaku. Aku cakap, entah sebab hari tu masa juri tengok, muka dia masam je. macam tahun lepas. Wuuu.

BUT, We won the first place and the big hamper! Yeeehhhaaaaaa!



Oh, I won the first place for Khat and tempat kedua untuk menulis cerpen. Kat atas tu hadiah dia dan dua sejadah. Dan disebabkan aku menang dua, so aku ada double kesemua buku kat atas except for Bidaah Hasanah. Semua buku yang dua aku bagi pada my LOVELY BEST FRIENDS!

So ada dua sejadah tinggal. Satu warna hijau, maka aku punya. 

Siapa nak yang warna biru, sila angkat tangan!


p/s: Aku serius ni nak bagi.
p/s/s: Oh. Islam Pilihanku tu memang best! Dia pasal himpunan kisah saudara baru. Syok oh! Nak pinjam habaq mai la.

Aku tak baca lagi tapi. Heehehehhe.

5 comments:

nizamsani said...

cantiknya khat tu.

Quzie Fathihah said...

ak suka biru.....

hehehe

aimi said...

thank you pengarah for the book n for your efforts.

ongratulations.

*silap masuk audio kak hud ni...patut ambik seni halus atau masuk ASWARA

INFINITY said...

Nizam: Cantik tapi disiplin tulis banyak salah. Heee.

Quzie: Nak tak? Kalau nak, nak bagi je ni. :)

Aimi: Tahun nak tinggal USM, kena buat kenangan banyak banyak.

Masuk ASWARA kang, lain pulak jadinya. Heee.

DarkArtz said...

meh kasi aku meh.......
aku suka barang free.........