Monday, May 31, 2010

Huda Pencuri?

Kontroversi gila tajuk tapi itulah yang berlaku. Aku pun naik confuse, heh aku duduk Kuala Lumpur ke sekarang ni? Hadei. Aku ingat aku anak menteri, rupanya? Muka pencuri! Busuk nama aku tak pasal-pasal. Heh.
---

Tadi keluar berjalan ke Mid Valley bersama Azah buang masa dek supervisor bercuti. Selamat sehari aku dari bekerja. Hek hek. Masa nak masuk solat zohor, ada seorang wanita pertengahan 30-an tengok aku dengan pandangan yang satu macam.

Tapi aku biarkan dan terus bersolat zohor.

Usai aku solat, wanita tak bertudung itu masih kekal di situ dan pandang aku makan. Aku jadi pelik tapi aku biarkan. Aku fikir barangkali dia pelik sebab aku solat dan duduk antara dua sujud nampak tidak stabil.

Barangkalilah.


"Adik, nama apa?"
"Kenapa?"
"Nama apa?"
"Huda,"
"Tengok IC,"


Apahal pula nak tengok IC aku. AKu dah ada bau-bau cuak sikit tapi haruslah aku buat muka bertenang. Kalau aku kalut, Azah pasti lebih pucat. Yang penting, bertenang. Memang nak jadi ceritalah kan aku tak bawa IC. Oh, memang selalu aku jarnag bawa IC keluar jalan. Semakin melenggang kangkung, semakin aku suka. Sebab tu aku pelik gila kenapa orang suka bawa beg besar. 


"Maaflah IC tak bawa. Lesen ada,"
"IC tak bawa?"


Gila sinis dia punya muka macam aku ni taraf PATI!

"Sini kejap, keluar. Sila bagi kerjasama,"

Agak-agak aku harus ikut ke tak? Aku ni dalam hati, kak oi, saya bukan anak menteri nak culik. Mak ayah saya bukan jutawan atau hartawan atau segala 'wan' yang menunjukkan kaya raya tahap duit buang buang tepi jalan. Akak silap orang ni.


"Tapi kenapa?"
"Keluarlah. Kami nak minta kerjasama,"

Aku suruh Azah bersiap cepat sebab aku risau kalau aku kena culik, at least Azah nampak orang nak culik aku. Gila poyo rasa nak kena culik. Hek hek hek.

"Awak kenal ni gambar siapa?"
"Err. Tak. Kenapa?"
"Bukan awak?"
"Kenapa saya?"
"Saya nak minta kerjasama je ni. jangan marah,"
"Kenapa? Saya tak marah. Ada kecurian ke?"
"Saya tak tuduh awak. Saya cuma nak kerjasama,"
"Tak apa,"

Lepas tu dia panggil security bernama Faez dekat security-security lain. Security lain tengok aku memang bajet oooo, inilah pencurinya! Hadei. Hadei. Hadei. Terus rasa busuk gila nama aku. Tapi, aku gelak gelak je. Masa ni lah nak mengaplikasi kalau tak salah buat apa nak takut.

Bila aku gelak-gelak, security lain macam aik, pahal kau gelak?

Hahhahahhaha. Sudahnya salah orang. Nasiblah aku cool dan comel buat bodoh je dan gelak-gelak cute. Cuba kalau aku jadi Incridible Hulk?

---

Serius aku rasa Kuala Lumpur bukan lagi tempat aku. Aku dari stesen Keretapi Tanah Melayu (KTM) masuk MidValley, tapi bila nak keluar jenuh aku pusing keluar mana-mana pintu. Kekaaaaaaal tak jumpa!

"Encik, nak tanya boleh?"
"Ya, boleh saya bantu?"
"Saya tahu soalan saya bunyi bodoh, tapi kat mana eh pintu keluar ke KTM?"
"Kat tingkat atas, dik,"

Hak hak hak hak hak hak. Malu! Ni nak pindah negeri ni!


p/s: Apsal Shrek 3D aku tengok tak best eh teknologi dia? Biasa je. Huuuu.
p/s/s: Jalan-jalan kat Toy City demi mencari mainan klinikal Prof Din. Gila banyak mainan sampai aku yang teruja lebih. Kalau ada anak esok esok, haruslah aku yang mainnnnnnnn over! Advance kan mainan budak budak sekarang?




Suka gila lagu ni sekarang!


Got to fight another fight
I gotta run another night
Get it out, check it out
I'm on my way and I don't feel right
I gotta get me back
I can't be beat and that's a fact
It's OK I'll find a way
You ain't gonna take me down no way

Don't judge a thing until you know what's inside it
Dont' push me, I'll fight it
Never gonna give in, never gonna give it up no
If you can't catch a wave then your'e never gonna ride
You can't come uninvited
Never gonna give in, never gonna give up no
You can't take me I'm free

Why did it all go wrong?
I wanna know what's going on
And what's this holding me?
I'm not where I supposed to be
I gotta fight another fight
I gotta fight will all my might
I'm getting out , so check it out
Ya, you're in my way
So you better watch out


Pesanan Besar: Sabar sabar sabar sabar!


2 comments:

Pink Glasses said...

hihi... klakar.. ada jugak mcm tuh eh? isk..kalo i cuak gak kot wlpn tak bsalah.. di tegur oleh stranger mmg wat kan i cuak~ wuwuwu~:p nice entry~ :D

INFINITY said...

Tu lah... Heeee. Buruk nama I okay. Tsk tsk tsk. :P