Thursday, April 29, 2010

I Slept at Eight and Now I Wake. I'm Too Scared coz I Dream Bad!

Aku rasa sebab aku tidur dengan marah tu yang jadi macam ni. Serius aku bangun lepas mimpi buruk dan sambung tidur balik, mimpi buruk juga. Dah kau tak sembahyang Isyak lagi, lagi mahu wonder kenapa mimpi tak baik?

---
Ada satu set jenama Nestle, dia bagi kira macam big present macam tulah. Dalam tu penuh dengan coklat dan air dan makanan brand dialah senang cerita. There were Fifah and I coming back from lecture I guess and we stop at this transparent wrapping chocolates. Dalam mimpi tu, beberapa minggu lepas kami boleh ambil je hadiah tu so this time kitorang ambil je lah dan bahagi-bahagikan.

Macam tu lah.

Kemudian datanglah seorang pelajar perempuan.

"Korang memang tak belajar adab eh? Ambil barang sesuka hati,"

I was like feeling damn guilty so the only thing I could do, seeking forgiveness.

"Maaf sangat. Tak apa, hadiah tu tak berusik pun. Saya dan Fifah letak semula okay?"

Disebalik itu ada seorang pensyarah, I knew him! I could remember his face. The only thing left, his name? Pensyarah tu, doktor gigi/dental. Tapi dalam alam realti, macam bukan. Dia tengok aku yang bermuka bersalah dan aku macam tak suka kalau aku nampak bersalah walhal ada penjelasan. 


"No. Doctor, past few weeks, we had ermm,"
"Cakap english pun salah, lagi nak cakap? Berlagak je student-student macam awak ni?"


Hah? Merah padam muka aku! Macam kalau terspeak out english adalah perkara biasalahkan? Aku memang dapat rasa dalam mimpi aku sangat nak marah sampai aku bangun sikit punya pening. Yang bertambah nak marah bila dia mengajar aku jadi macam tak ada mood. Tu tahan lagi. Aku duduk sekali dengan Azah yang lembut dalam class. Masa kelas habis, dia jalan mendekati Azah. Motifff?


"Awak ada sakit ke?"
"Err?"
"Saya bla bla bla. Ni saya prescribekan awak ubat,"


He gave Azah two syringes; different in size with clear fluid inside. Aku macam wow! Doktor gila! Memilih baik dengan sesetangah pelajar! Masa tu mula aku say loud, ni pensyarah apa entah! Orang support anak murid, dia?

Aku marah sampai aku terbangun. Tengok jam, 1030 malam. 

Tidur balik!

---
Aku berjalan balik dari perpustakaan. This time, I'm not in USM. I was in UM; PASUM. What a memory. I was walking lonely in a perfect dark. Oh! I could remember the breezes. I could remember each lamp at every corner. I could remember the loneliness accompany me in every steps.  I could remember everything back there.

Memang bila nak exam, tempat aku adalah di library. Pagi petang malam. Aku tak tahu mana datang berani, untuk aku jalan seorang diri. Tiba-tiba 2 ekor anjing terlanggar aku, kemudian keluar 2 lagi, make it 4! All of them, memang gila menyerang aku; gigit, kejar! Aku menjerit ketakutan. There was a guy, Chinese guy tried to help but then he just simply leave me! Aku cuak sampai aku terbangun!

Allah!

Kerling jam, 1207 pagi.

---

Still belum 2 pagi. Pejam mata semula. Sebelum tidur, aku baca paper online, kisah Aminurrasyid. Aku tak ada komen  sangat hanya terfikir. Kalau dah banyak sangat jenayah, susah nak timbang kecil besarnya. Jadi, tu aku rasa penyebab masuk ke dalam mimpi aku.

By that, I could see a young girl, around my age I guess. (Around my age can consider girl ke? Ehek ehek!). Dia telah disahkan bersalah atas tuduhan kematian seorang bayi dan dikenakan hukuman gantung sampai mati.


"Okay X, awak ada kata-kata terakhir?"
"Macam mana pun mahkamah kata saya bersalah. Itu dusta! It was an accident. It was an accident! I t was an accident! It WAS...."


Zapp!

Terus aku terbuka mata! Astaghfirullah! Kerling jam, 145 pagi. Bangun! Allah!

I can remember that girl's face full of hope. I know that the girl was asking last hope to the parent that she was accused for being their daughter's murderer. I can even remember her innocent face. The only thing, I can't figure it out what her face look alike.

I'm too scare so I wake up, dan menulis ini! Sebab masih fresh so aku ingat satu-satu. Oh. Sejurus kita bangun tidur, kita ingat 90 peratus mimpi. Lima minit selepas itu, 70 peratus and it's decreasing over a time. 

Ya. Aku tahu mimpi buruk jangan cerita. Tapi, selagi aku tak luah, it's haunting me! I have OSCE tomorrow and I don't even touch a single word!



p/s: Aku memang gilakan? Saja cari pasal dengan hati. The more it hurts, the more I play hard! Aah. Sengaja aku cari orang-orang yang dah memusnahkan ikatan dulu kala! Bravo Huda. That's how you train your heart! So better move on with it as long as it build up your SABAR stronger!
p/s/s: Kalaulah tak kerana hormat, dah lama aku melenting! Kenapa memilih sukar untuk difahami?
p/s/s/s: Aku lihat gambar senior bergraduasi, tiba-tiba hati jadi cair. Setiap manusia datang dan pergi. Jadi, tolong jangan pergi dengan benci. Aku melihat setiap satunya bersama kenangan tersendiri. Oh hati!


Pesanan Besar: I know I love YOU but what happen to my heart lately? O Allah the almighty, help me!

6 comments:

lunar wolf said...

..sy nk slalu syg kam0~..jom mkn eskem yg tak cair~

INFINITY said...

Gila teruk penangan adamaya! :P
Jooooom!

lunar wolf said...

..jom r k.hud~..hati sy sgt sedyh skang nie..nk makan eskem!!~

INFINITY said...

Jom! Esok? Okay?

chanz said...

Ko bangun n tido balik n bangun n tido balik n bangun n tido balik ke??? ahhaaaa... memang akan mimpi pelik2..

INFINITY said...

Aah.
Aku penat sangat, aku tertidur pukul 8, kemudian bangun tidur bangun tidur sampai 145 pagi. Up to now. -.-"